LEKE TEDAVİSİ

18-05-2019, 20:15 2645

LEKE TEDAVİSİ

LAZER İLE LEKE TEDAVİSİ

Günümüzde birçok nedenden dolayı ciltte leke oluşumu görülebiliyor. En önemli nedeni ise güneşe maruz kalınması sonucuyla oluşan ciltte kahverengi renk tonlarındaki lekelere sebep olabiliyor. Lekelerin bir başka nedeni ise hamilelik, yaşlılık veya hormon tedavisinden sonra görülebilir.

Ozon tabakasının giderek hasar görmesi hepimizin ultraviyole ışınlarına daha çok maruz kalması anlamına geliyor. Bu durum da güneş lekelerini en çok rastlanan estetik problemlerinin başında gelmesine neden oluyor. Açıktan koyu kahverengiye kadar değişen tüm cilt tonlarında rastlanan ve ilerleyen yaşla birlikte daha sık karşılaşılan leke problemi, cildin güneşe en çok maruz kalan bölgelerinde meydana gelir. Cilt leke tedavisinde ilk adım leke oluşmasına etki eden nedenin belirlenmesidir. Leke oluşması için cildin melanin pigmentinin daha çok üretmesi anlamına gelir. Buda ciltte hiperpigmentasyon sorunu yaşandığını göstermektedir.

GÜNEŞ LEKESİ (MELAZMA) NEDİR?

Güneş lekesinin başlıca oluşma nedeni; güneşin tepede olduğu zamanlarda korunmasız bir şekilde ışınlara maruz kalınmasından meydana gelir. Güneşlenme sonucunda meydana gelen kızarıklık alın, burun, yanak, dudak üstlerinde beliren kahverengi lekelere dönüşmeye başlar. Kış aylarında daha açık renge dönüşebilirken yaz aylarında göze daha çok batan koyu kahverengi tona dönüşebilir. Leke tedavisinin sonucunda başarı oranını etkileyen en önemli faktör; ciltte bulunan lekelerin derinliğidir. Ne kadar yüzeyde bulunursa cilt lekesi daha başarılı sonuçlar almaya imkan sağlar. Daha derinde cildin alt katmanlarında bulunan lekelerin ise iyileşme imkanı biraz daha zordur. Genellikle derin ve yüzeysel lekeler bir arada bulunur.

Bilinen aksine beyaz tenli ciltlerin, esmer ve buğday tenli ciltlere oranla lekelenme olasılığı daha düşüktür.

LEKELERİN OLUŞUM NEDENİ?

Cildin her yerinde eşit miktarda renk hücresi bulunur, ancak leke oluşan bölgedeki renk hücrelerin üretiminin daha fazla olması ve hücrelerin daha çok çalıştığı anlamına gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre cilt lekelenmelerinin başında hormonel problemler yer almaktadır. Hamilelik, doğum kontrol hapları, hormon tedavisi görmek ciltte leke oluşma ihtimalini arttırıyor. 

 

LEKELER HANGİ BÖLGELERDE OLUŞUR?

Güneş ışınlarına maruz kalarak vücuda gelen kimyasalların en çok etkilendiği bölgede leke oluşumu görmek çok muhtemeldir. Bu bölgeler genellikle;

· Yüz

· Eller

· Boyu

· Dekolte bölgesi gibi lekelenmelerin en çok görüldüğü bölgelerdir.

LAZERLE LEKE TEDAVİSİ KAÇ SEANS YAPILIR?

Bu işlem kişinin cildinde bulunan lekelerle alakalıdır. Lekelerin derinliği, koyuluğu ve pigmentasyon kaybı seans sayısını belirleyen etmenlerden birisidir. İşlem sonrasında cildin kendini yenileme süresi de leke tedavisinin önemli koşullarından biridir. Yani leke tedavisi yapılma süresi seans sayısı tamamen kişiye özel olup ancak ortalama rakamlar belirtilebilir.

BENZER KONULAR

   nexus  WhatsApp      
   nexus  Bizi Arayın